LEZING OVER GROTE WERKEN

LEZING “GROTE WERKEN”

Op 12 oktober a.s. zal Peter Deurloo een lezing, ondersteunt met beelden en filmpjes, houden over zijn boek “Grote Werken”. De lezing start om 20.00 uur en wordt gehouden in de zaal van Wijkvereniging Wijchen-Noord, Roerdompstraat 76 in Wijchen. Gratis entree.

Grote Werken is een boek op initiatief van de Landinrichtingscommissie Maas en Waal. Deze sloot in 2017  haar werkzaamheden af en wilde ter gelegenheid daarvan een cadeau doen aan de streek waar ze actief was geweest. Het werd Grote Werken over de grote ingrepen in het landschap die voor het eind van isolatie en het begin van welvaart zorgen. Het boek combineert landschapsgeschiedenis met persoonlijke verhalen van mensen die de watersnoodramp van 1926 meemaakten, de kanalisatie van de Maas in de jaren 1930, de ruilverkaveling in de jaren 1950 en de aanleg van de Gouden Ham. Onder andere. Want bijvoorbeeld ook de Maas en Waalse stoomtram, de aanleg van de Van Heemstraweg en van de Willem Alexanderbrug komen aan de orde.

In zijn lezing vertelt Peter Deurloo, journalist bij de Gelderlander en  van huis uit historicus, over de algemene geschiedenis van het gebied tussen Maas en Waal en de al genoemde onderwerpen. Uiteraard is na afloop het boek te koop, gesigneerd door de schrijver.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑