Geslaagd 1e Kubb-toernooi

Op 23 september j.l. was het weer nationale burendag.

Voor Wijkvereniging Wijchen-Noord aanleiding om een nieuwe traditie te starten, het organiseren van een jaarlijks KUBB toernooi.

KUBB is een spel dat buiten gespeeld wordt met teams van 2 tot 6 personen én dat geschikt is voor jong en oud.

Dankzij een subsidie kon de wijkvereniging een aantal spellen aanschaffen en daarna was het een kwestie van wachten op aanmeldingen van teams. Helaas was het aantal aanmeldingen het 1ste jaar wat minder dan gewenst en gehoopt, maar uiteindelijk waren er toch genoeg deelnemers om op 3 velden te kunnen spelen. En dat vond plaats onder een stralend zonnetje in het Cool Nature Park.

Na het drinken van een lekker kopje koffie met wat lekkers en een korte uitleg van het spel en de spelregels werd er om 13.15 uur gestart met de 1ste wedstrijden.

En zoals Cruijf al zei: ”Elk nadeel heb zijn voordeel”, doordat er niet zoveel teams meededen kon elk team een keer tegen elkaar spelen. Rond 16.00 uur was de laatste partij gespeeld en werd er gezamenlijk opgeruimd.

Daarna was er in Noorderlicht nog gelegenheid om iets te drinken en werden de prijzen uitgedeeld. Hoewel Berry en Iris Verhoeven eerste waren geworden (zij hadden alle partijen gewonnen) had de organisatie voor ieder team een leuke attentie geregeld.

Al met al was het een hele gezellige middag en gaat de wijkvereniging volgend jaar voor een verdubbeling van het aantal teams. Wilt u daar ook bij horen, noteer dan vast 22 september 2018!

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑