Eerste St. Pannekoek Wijchen-Breed groot succes!

Op woensdag 29 november j.l. werden er in de gemeente Wijchen op diverse locaties pannenkoeken gebakken tijdens St. Pannekoek. . Drijvende kracht achter deze activiteit is Mireille Roelofs van Wijkvereniging Wijchen-Noord. Zij vierde thuis al jaren St. Pannekoek, een feestdag bedacht door Jan Kruis, de tekenaar van Jan,Jans en de kinderen. De wens van Mireille was/is om ook in Wijchen deze feestdag jaarlijks te houden.

Haar idee was simpel, ga op 29 november naar een dorpshuis of wijkvereniging, ontmoet medebewoners en eet een pannenkoek eten in ruil voor een houdbaar levensmiddel voor de Voedselbank. Dankzij een bijdrage van MeerVoormekaar kon er voor 7 (aangemelde) locaties pannenkoekenmeel, boter, stroop, borden, bestek, placemats en flyers worden aangeschaft.

En zo werd er op 29 november tussen 13.00 en 20.00 uur door vele vrijwilligers, van jong tot oud, op de diverse locaties gebakken.

Wat dat opleverde?

Heel veel positieve berichten van bezoekers en pannenkoekenbakkers, de meest gehoorde: “Volgend jaar doen wij zeker weer mee!” en een enorme hoeveelheid levensmiddelen voor de Voedselbank.

Maar liefst 25 grote, tot aan de rand gevulde, kratten met levensmiddelen en een envelop met € 60,= aan contanten konden zij donderdag ophalen bij Noorderlicht (het verzamelpunt van alle baklocaties).

Dus bij deze, een bedankje voor alle pannenkoekenbakkers- en eters. Dankzij jullie inzet, enthousiasme en gulle giften is de 1ste St. Pannekoek Wijchen Breed een geweldig succes geworden.

Ook Wijchen.nieuws.nl besteedde wat aandacht aan Sint Pannekoek! Zie de link hieronder
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20171130/eerste-geslaagde-sint-pannekoek-wijchen/

Graag tot ziens op 29 november 2018!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑