Activiteiten volwassenen

Bij Wijkvereniging Wijchen-Noord worden er vele activiteiten voor volwassenen georganiseerd, van creatief, recreatief tot sportief. Veel van deze activiteiten worden belangeloos georganiseerd en begeleid door vrijwilligers. Mede door hun inzet kunnen wij deze activiteiten voor weinig geld aanbieden.

Voor andere activiteiten, zoals de sportactiviteiten en het bloemschikken komen er geschoolde docenten. Daardoor zijn deze activiteiten iets duurder.

Mist u een activiteit of wilt u een nieuwe activiteit starten, wij horen het graag.

Laat het ons weten via activiteiten@wvwn.nl

YOGA 50+

maandag 9.00-10.00
                10.30 – 11.30

MEER Voormekaar Wijchen organiseert voor ouderen vanaf 50 jaar verschillende sportieve activiteiten. De activiteiten sluiten goed aan bij de specifieke mogelijkheden van ouderen.
Bij de wijkvereniging wordt op maandagochtend yoga les gegeven door Eugéne Meijs. Ook een gratis proefles hoort tot de mogelijkheden.

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met:

Info: MEER Voormekaar Wijchen
Tel: 024-6418459

 

WIJKONTBIJT

maandag 9.30 – 11.00
3e maandag van de maand

Wilt u nieuwe mensen leren kennen uit uw eigen wijk?

Bezoek dan eens het wijkontbijt en maak een gezellig babbeltje tijdens het nuttigen van een lekker ontbijtje.

Het ontbijt wordt maandelijks gehouden en na aanmelding bent u van harte welkom om eens mee te doen.

Kosten:
€ 3,00 per persoon voor leden
€ 3,50 per persoon voor niet leden
Info/opgave: Iris Verhoeven
Tel: 06-19876847

 

SJOELEN

maandag 13.45-16.30

Op zoek naar een middag plezier en ontspanning. Kom dan eens sjoelen op de maandagmiddag. Gedurende het seizoen is er een kleine competitie en aan het eind van het seizoen worden er prijsjes uitgereikt aan de allerbeste sjoelers. Na het sjoelen wordt er gezellig een drankje gedronken. Er zijn nog wat plaatsen vrij, dus kom gerust een keertje vrijblijvend meedoen!.

Kosten: € 6,= per maand voor leden van de wijkvereniging en
€ 7,= per maand voor niet-leden van de wijkvereniging
Info: Cees de Bruijn
Tel: 024-6420668

YOGA BY Wendy

Maandag 19.00 – 20.00 uur Gentle Flow Yoga
                20.15 – 21.30 uur Gentle Flow/Yin Yogacombinatieles

 

Gentle Flow Yoga Gentle Flow Yoga is een actieve en licht dynamische vorm van yoga waarbij we yogahoudingen (asanas) op een vloeiende manier aan elkaar verbinden. We nemen hierbij onze aandacht en ademhaling mee in de bewegingen. Het is dus een heerlijke combinatie van inspanning en ontspanning. Het lichaam wordt hierdoor sterker, krachtiger en flexibeler en de geest wordt rustiger.

Gentle Flow yoga staat niet voor niets bekend als “meditatie in beweging”. Je wordt namelijk aangemoedigd om gedachten los te laten, je vrij te maken van afleiding en mentaal te focussen op de ervaring van het huidige moment.

Gentle Flow – Yin Yoga combinatieles
In deze combinatieles zullen we het eerste deel van de les in beweging zijn met Gentle Flow Yoga zoals hierboven beschreven. Vervolgens zullen we het tweede deel van de les overgaan naar een rustigere vorm van yoga namelijk Yin Yoga. Bij deze vorm van yoga blijven we, variërend van drie tot 5 minuten, in een houding zitten of liggen met behulp van ondersteunende materialen zoals een bolster, kussen, deken of blokken. Door je helemaal aan de houding over te geven en de zwaartekracht haar werk te laten doen, zal je voelen dat er letterlijk en figuurlijk ruimte ontstaat in je lichaam maar ook in je hoofd. Yin yoga is een fantastische vorm van yoga als tegenhanger van de drukte die we allemaal dagelijks ervaren.

Wil je graag meer weten over de yogavormen, wil je een gratis proefles meedoen of aanmelden, mail, Whatsapp of bel me gerust.

Info: Wendy Rutten
Tel: 06-53674533
@ wendy@yogabywendy.nl
www.yogabywendy.nl

 
 

SPELAVOND

Maandag 19.30-23.59

Elke 1e maandag van de maand is er een spelavond voor mensen van 11 tot 99 jaar die het leuk vinden om spellen(bord of kaart) te spelen bij elkaar. Elke keer is er een groot aanbod van verschillende bekende en onbekende spellen. Je kunt natuurlijk ook je eigen spellen meenemen. Loop gewoon eens binnen tijdens een spelavond en kijk of het ook iets voor jou is.

Kosten: de verbruikte consumpties
Info: Susan Föllings
@ activiteiten@wvwn.nl

 

QUILTEN / PATCHWORKEN

dinsdag 9.00 – 11.30

Iedere dinsdag wordt er gequilt in de krearuimte van de wijkvereniging. Quilten is ontstaan in Amerika en de patchwork techniek is typisch iets wat van generatie op generatie werd overgeleverd.. Quilten is een sociale bezigheid.
Op de dinsdagmorgen is er iemand aanwezig die de verschillende technieken beheerst en kan leren hoe je een quilt maakt. Maar ook mensen die het al kunnen zijn van harte welkom om in een ontspannen sfeer te handwerken.

Kosten: € 1,50 voor leden per keer
              €2,00 voor niet leden per keer
Info: Mieke Steeg
Tel:  06-23307896

 

RIKKEN

dinsdag aanvang 13.30

Iedere dinsdagmiddag wordt er in de ontmoetingsruimte van de wijkvereniging gerikt. De vrijwilligers die deze activiteit leiden zorgen elke week voor een kaasje en een worstje én een aantal prijsjes voor de beste spelers van de middag. Als u een keer mee wilt doen bent u van harte welkom maar kennis van het rikken en speelervaring is wel een vereiste.

Kosten: € 2,00 per keer
Info: Peter Peters  Tel: 024-6418191

 

DE KOOKMEVROUWEN

dinsdag 17.30

Voor dames van vanaf 55 jaar is er een kookgroep op de 2de dinsdag van de maand. Deze avonden starten om 18.00 uur. Doel is elkaar ontmoeten en nieuwe contacten leggen. Elke maand bedenkt 1 lid van de club het menu en wordt er gezamenlijk gekookt. Aanmelden voor deze groep kan door een mail te sturen.

Groep zit momenteel vol

Info en opgave: Mariet Cruijsen
@: marietcruijsen@hotmail.com

 

MANNEN MET PANNEN

dinsdag 17.30-20.00

Één keer per maand op de 3de dinsdagavond is er voor mannen uit de wijk de gelegenheid om samen een lekkere maaltijd te koken en samen te eten. Er is een vrijwilliger die deze groep begeleidt, maar doel is wel gezamenlijk bedenken, bereiden en eten van de maaltijd.
Ook interesse om een keer mee te doen?

Info en opgave: 
Tel: 
@: 

 

TEKENEN / SCHILDEREN

dinsdag 19.30 -21.30 uur

Voor een ontspannende avond met kwast, potlood of pen bent u hier op het juiste adres. Er wordt geen les gegeven, maar men heeft wel oog (en tips) voor elkanders werk. Iedere dinsdagavond komt een groep bijeen om samen te schilderen

Info: Nelly Schriever
Tel: 06-83992636
@: n.schriever.ns@gmail.com

 

De Handwerkmiepen

dinsdag 19.30-22.00

Dol op breien, haken of een ander handwerk en op zoek naar een gezellige groep om uw hobby mee te delen? Sluit je dan aan bij de dames van de Handwerkmiepen groep die iedere dinsdagavond bij elkaar komt in de gezellige huiskamer van de wijkvereniging.
De enige kosten aan deze activiteit zijn de consumpties die verbruikt worden. Graag tot ziens.

Info: Karin van Gaalen
Tel: 06-52431824
@: karinvangaalen@gmail.com


BILJARTEN

dinsdag vanaf 19.30

Sinds september 2019 staat er bij de wijkvereniging een biljart.
Op de maandagmiddag, dinsdag ochtend/middag zijn er vaste clubjes die daar wekelijks gebruik van maken, maar in de avonduren op bovenstaande dagen zijn wijkbewoners uiteraard van harte welkom om een partijtje biljart te komen spelen.
De wijkvereniging beschikt over biljartkeus en ballen.
Enige biljartkennis (of een hele goede verzekering) is wel een vereiste!

Kosten: €1,50 per uur voor gebruik van biljart

 FOTOCLUB WIJCHEN

dinsdag 20.00-22.30

Fotoclub Wijchen is in 1965 opgericht en is een vereniging met amateurfotografen. Iedere 2de en 4de dinsdag van de maand komen zij bij elkaar tijdens een clubavond. Tijdens deze avonden worden samen foto’s van de leden besproken of wordt er gesproken over een bepaald onderwerp uit de fotografie. De laatste zaterdag van de maand wordt gebruikt om samen te fotograferen. Er wordt een onderwerp zoals modelfotografie, architectuur etc. gekozen en daarmee gaat men aan de slag.

Info: Henk Graveth (voorzitter)
aanmelden via: www.fotoclubwijchen.nl

 

SAMEN EEN BAKKIE DOEN ?

woensdag 10.00-12.00

Iedere 1ste woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur is er “Samen een bakkie doen?”, een inloopochtend in de ontmoetingsruimte van de wijkvereniging.
Onder het genot van een bakje koffie of thee gezellig met andere buurtbewoners bijkletsen.
Koffie en thee zijn tijdens deze ochtenden gratis, overige consumpties dienen wel afgerekend te worden.

Graag tot ziens!

 

BLOEMSCHIKKEN

woensdag 19.30-21.30
vrijdag 9.30-11.30
              14.00-16.00

Iedere 2e week van de maand (met een enkele uitzondering) worden er op 3 momenten bloemschiklessen gegeven door een gediplomeerd docente. Zij maakt gebruik van moderne technieken en werkt met
kleine groepen waardoor er veel persoonlijke aandacht is.
Bloemen naar eigen smaak meenemen. Artikelen als steekschuim, wikkeldraad, lijm, prikkers en koffie/thee inbegrepen.

Kosten: € 87,50,= voor 8 lessen.
Info/opgave: Tamara van Tilburg
Tel: 024-6418507/06-23801362.
@: info@bloemengevoel.nl

YOGA 50+

donderdag 9.00-10.00
10.30-11.30

MEER Voormekaar Wijchen organiseert voor ouderen vanaf 50 jaar verschillende sportieve activiteiten. De activiteiten sluiten goed aan bij de specifieke mogelijkheden van ouderen.
Bij de wijkvereniging wordt op maandagochtend yoga les gegeven door Mariës Oostdijk. Ook een gratis proefles hoort tot de mogelijkheden.

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met:

Info: MEER Voormekaar Wijchen
Tel: 024-6418459

 
 

TEKENEN / SCHILDEREN

donderdag 9.00-11.30

Welkom bij de donderdagochtend schilder- en tekengroep.
Het werk dat zij maken is veelzijdig te noemen, zowel in schilder- en tekentechnieken als in onderwerpen. Iedereen werkt aan zijn/haar werkstukjes, maar er wordt geholpen waar het wenselijk en mogelijk is. Dat alles in een gezellige informele sfeer met respect voor elkaar.

Kosten: € 10.= voor 4 donderdagen, steeds bij aanvang van die 4 weken te voldoen.
Info: Gerda Schouten
@ Gerda.schouten@gmail.com

     
 

YOGA / GYM

donderdag 15.30-16.30

Een combinatie van gym en yoga, dat levert een prettige manier van bewegen op.
Deze groep is voor dames van 35+
Een keertje vrijblijvend meedoen is altijd mogelijk.
Sluit u dus bij deze club aan voor een gezond en lenig lijf!

Info: Kitty Koenders
Tel: 024-3736283

 

AAN TAFEL !

donderdag 17.30-19.30

De 1ste donderdag van de maand is er bij de wijkvereniging een activiteit met de titel “Aan tafel!”
De naam zegt het al, gezellig samen aan tafel genieten van een maaltijd die door vrijwilligers wordt gekookt. Een keer mee eten? Meld u zich dan tot een week van tevoren aan.

Kosten: Voor een soepje/hoofdmaaltijd/dessert ,een drankje vooraf en koffie of thee na € 11,00 voor leden van de wijkvereniging en € 12,00 voor niet-leden van de wijkvereniging

Info & opgave: Iris Verhoeven
Tel: 06-19876847

 

ETEN MET……

donderdag 17.30-19.30

Om de maand op de 3e donderdag is er weer eten met… We hebben twee “koks” die iedere keer hun best doen om een vernieuwend 3-gangen menu te bereiden.
Eten met… is voor 55+ers en heeft als doel om alleenstaanden / wijkbewoners de mogelijkheid te geven eens gezellig samen te eten en elkaar te ontmoeten.
Opgave is mogelijk tot 1 week van tevoren!

Kosten: Voor een 3-gangenmenu, drankje vooraf en koffie of thee na € 13,00 voor leden van de wijkvereniging en € 14,00 voor niet-leden van de wijkvereniging

Deze groep is momenteel vol

Info: Iris Verhoeven
Tel: 06-19876847

 

BINGO

vrijdag 14.00 uur

Iedere 2e vrijdag van de maand kunt u in Wijchen Noord terecht voor een spelletje bingo. Vanaf 13.30 uur kunt u in de zaal en om 14.00 uur start de spannende bingo waarbij gespeeld wordt om geldprijzen. Rijk ga je er niet van worden, maar een gezellige middag met een hapje is het wel. Iedereen vanaf 18 jaar is van harte welkom om mee te spelen en het bingoteam ziet u graag komen! 

Kosten: € 4,00 per kaart voor leden van de wijkvereniging en
€ 4,50 per kaart voor niet – leden van de wijkvereniging.
€ 0,50 per kaart voor de extra ronde
Info: Leny van Woezik
Tel: 024-6417554 / 06-46472068

 

POSTZEGELVERENIGING WIJCHEN

zondag 10.00-13.00

Bijeenkomsten vinden plaats op de 2e zondag van de maand (met uitzondering van de maanden juli en augustus i.v.m. vakantie)!

Postzegelvereniging Wijchen heeft bijna 150 leden en heeft eenmaal per maand een bijeenkomst in Noorderlicht. Via de weekbladen o.a. Wegwijs en het maandblad ‘Filatelie’ worden onze clubdagen nog eens extra bekend gemaakt.

Het verzamelen van postzegels heeft ook U misschien vroeger al eens gedaan. Misschien ligt er ergens nog wel een verzameling waar U lang niets mee heeft gedaan. Postzegels verzamelen is een zeer fijne vrijetijdsbesteding en is voor iedereen weggelegd.
Misschien heeft U binnenkort meer tijd. Of krijgt U die. Dan is het wellicht leuk om die oude interesse weer serieus op te pakken. Deze hobby kunt U zowel thuis als ook in clubverband beoefenen.
Leden en niet leden bezoeken onze club bijeenkomsten om postzegels te kopen/verkopen en/of te ruilen. Maar sommige bezoekers komen alleen voor de gezelligheid, om een praatje te maken of andere mensen te ontmoeten. Voor het bezoeken van onze club in de zaal van de wijkvereniging is een lidmaatschap namelijk niet noodzakelijk en de toegang is gratis.

Info: M. Molle (voorzitter)
Tel: 024-6413355

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑