-Ommetjes in Wijchen-

Eind 2014 heeft Leefbaarheidsgroep Wijchen Noord vier wandelroutes ontwikkeld voor het gebied boven de spoorlijn. Daar wordt goed gebruik van gemaakt! Zelfs zo goed dat nu in 2022 Wijchen Zuid in samenwerking met Leefbaarheidsgroep Wijchen Noord het gebied ten zuiden van de spoorlijn heeft voorzien van nog een vijftal wandelroutes! Op deze manier is heel Wijchen vanaf nu te bewandelen met 9 wandelroutes ofwel de “Ommetjes van Wijchen”! De opzet van alle routes is hetzelfde als de opzet van Noord.

De lengte van de wandelroutes variëren van 3 tot 6 km. Op verschillende punten kun je overstappen naar een andere route. Daardoor kun je zelf de lengte van je route samenstellen. De routes zijn gemarkeerd met stickers op lantaarnpalen en paaltjes en hebben ieder een eigen kleur. Een leuk effect is, dat de routes in beide richtingen zijn te lopen. Hierdoor krijg je een ander gezichtsveld op de omgeving tijdens dezelfde wandelroute. Zo kom je langs allerlei leuke bezienswaardigheden en ontdek je misschien wel plekjes waar je nog nooit bent geweest.

Vanaf zaterdag 12 maart 2022 kun je bij de VVV/ T.I.P. in het kasteel en wijkcentra gratis een wandelboekje ophalen met alle ommetjes, voorzien van routekaartjes en wetenswaardigheden. Via QR codes in het boekje en op infoborden langs de route kom je snel bij de betreffende website en is de route te downloaden via google maps, zodat je de route digitaal kan volgen (zorg wel dat bij instellingen de locatie van google maps “aan” staat).

Op de website www.wijchengezond.nl/ommetjes staan alle 9 routes en zijn de routes met beschrijvingen te downloaden en te printen. Per route is de informatie te bekijken en de digitale kaart naar Google maps. Ook kun je een GPX-bestand voor je eigen tracker downloaden.

Per route is de informatie te bekijken en de digitale kaart naar Google maps. Ook kun je een GPX-bestand voor je eigen tracker downloaden.

Ook kun je een route in onderstaande lijst downloaden en printen:

Per route is de informatie te bekijken en de digitale kaart naar Google maps. Ook kun je een GPX-bestand voor je eigen tracker downloaden.

Heel veel wandelplezier!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑